LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Kjøleseng til dødføte barn og barn som dør tidlig - alle fødeavdelinger og nyfødtintensiver i Norge

Kjøleseng til dødføte barn og barn som dør tidlig - alle fødeavdelinger og nyfødtintensiver i Norge

Å miste sitt barn er det vanskeligste et menneske kan oppleve. Det er hjerterått, urettferdig og utrolig vanskelig å leve med. 

Det er kjent at minner er bra for sorgprosessen, noe som gjør det ekstra vanskelig når man får et dødfødt barn. Mange tenker at det er enklere å leve med tapet når barnet aldri har levd på utsiden, men der tar man feil. Det kan gjøre ting ekstra vanskelig for den fremtidige bearbeidelsen av sorgen, selv om det er vanskelig uansett hvilken måte du mister ditt barn på. Ved et dødfødt barn har man ingen minner og tiden man kan få minner sammen på er ekstremt kort. 

Vi mistet vår etterlengtede Saga Eleah 17 mars 2017. Fra å gå fra å glede seg til å bli foreldre, vi hadde babyseng og bilstol klar, til å føde sitt dødfødte barn på sykehus, planlegge begravelse og faktisk gravlegge sitt eget barn, var veien kort. Er det en ting jeg tenker mye på den dag i dag, var det at vi har alt for få minner med Saga. Jeg har aldri sett hennes øyne, aldri hørt hennes stemme og har mistet hele fremtiden med henne. Det vil vi aldri oppleve.

Vi prøvde å ha Saga ofte med oss på sykehuset, for å få minner. Så mye minner man kan få med et dødt barn. Det som var så trist, var at hun relativt raskt måtte tilbake på kjøla, etter vi hadde fått henne opp til oss. Det var ikke lange tiden før jordmødrene kom å spurte om de skulle ta henne tilbake. Dette av hensyn til den naturlige prosessen som foregår når et menneske er dødt. Det var helt hjerterivende å sende sin datter på kjølen. Vi ville bare ha henne sammens med oss. Etter noen dager måtte og burde vi lukke kista for godt, det var noe av det vanskeligste vi har gjort. Det var siste gangen vi fikk se henne. Skulle ønske vi fikk se henne mye, mye mer enn det vi fikk!

For ikke lenge siden så jeg ei ildsjel i Bergensområdet som hadde samlet inn til ei slags kjøleseng til dødfødte babyer og donert til sykehuset der. Slik at dødfødte babyer kan være hos foreldrene, på rommet, så lenge som mulig. Det gjorde at jeg kom på ideen til å samle inn til Nordlandssykehuset Bodø, der hvor vi oppholdte oss under fødsel og første tiden etter. Vi fikk fantastisk hjelp og støtte fra folkene på barsel, vet ikke hva vi skulle gjort uten! Men vi skulle så gjerne hatt ei slik seng selv når vi mistet, jeg skulle ønske alle sykehus hadde tilgang på ei slik.

Dessverre er det folk som kommer til å miste etter oss, også her i kommunen, derfor ønsker jeg så sterkt å få samlet inn til en kjøleseng. Slik at andre kommende engleforeldre får muligheten til å danne så mange minner som mulig. Får vi nok penger til to, vil den andre bli donert til Universitetssykehuset Nord-Norge (Tromsø). Jeg blir sjeleglad om vi greier å samle inn til en jeg! Jeg driver å sjekker ut priser, hvor man får sengene billigst. De ligger på rundt 25-30 000 stykket, har fått tips om en litt billigere type, skal sjekke ut priser. Holder dere oppdatert.

Oppdatering: Nå har imidlertid innsamlingen gått så bra at vi håper på å få samlet inn til alle landets fødeavdelinger og nyfødtintensiver. Dette er så viktig for dem som kommer etter oss! Ei seng ligger på ca 4000 inkl toll, vi har ikke helt funnet ut av frakt enda. Kjenner du noen som kjører langtransport og kanskje vil hjelpe oss? Vi trenger spesielt hjelp til å få levert ut sengene fra oss og til de forskjellige plassene det er sykehus på.

All aktivitet inn og ut av konto opprettet for formålet vil bli dokumentert på min facebookside "Innsamlingsaksjonen - kjøleseng til alle sykehusene i Norge" når innsamlingen er ferdig.

Kjøleseng til dødføte barn og barn som dør tidlig - alle fødeavdelinger og nyfødtintensiver i Norge

183 050 kroner innsamlet

1 236 givere
Avsluttet 09.12.2017
Sunniva Emilie Pedersen sitt profilbilde
Ikke-verifisert
Sunniva Emilie Pedersen mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Sunniva Emilie Pedersen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×