Hjelp til Restaurering av stabbur

1 April 1869 startet Øvre Holtaalen Handelsforening butikk i stabburet på Grøt. I 5 år hadde de utsalg her før det ble for lite og butikken ble flyttet. Av varer som ble solgt var blandt annet,mjøl,smør og ost. Tiden har slitt på bygningen og stabburet må ha nytt fundament, før det etter planen igjen skal gjenoppstå som utsalgssted
Målet for prosjektet er å kunne åpne stabburet til en autentisk butikk med salg av lokalmat, samt utstilling av gammelt matproduksjonsutstyr.
Driveren av Grodt Matkultur, Faste G Grodt er utannet kokk og har jobbet med mat siden ungdomsårene. De siste årene med hovedfokus på lokal,tradisjonsmat og mathistorie. Oppstarten av bedriften er ett resultat av videreutdanning som har strekt seg fra 2018-2022 innen verdiskapning og lokal matkultur. Grodt Matkultur skal drive med formidling av mathistorie og matkultur, og som en del av dette har det vert noe produksjon av takkebakst.
Siden utdanning og etablering har vert prioritert, trengs nå litt hjelp med kapital for å få finansiert prosjektet. I tilegg til spleis blir det også søkt kulturminnefondet om tilskudd for restaureringen.