LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp Rana, og hennes lille familie

Hjelp Rana, og hennes lille familie

Alle pengene vi samler inn, går til å dekke de private lånene som har blitt tatt opp for familien.

Hei!

Jeg ønsker å starte en Spleis for min venninne Rana, og hennes lille familie.

(Hør Rana fortelle om den forferdelige svindelsaken hun og familien har gjennomgått i podcasten Sykt Ærlig med Martine Halvorsen, alle steder du kan høre gratis podcast).

For 5 år siden ønsket de å kjøpe hus, dermed gikk de til en som utga seg for å være finansrådgiver hos Nordea. Denne personen tok opp flere forbrukslån i deres navn, lurte dem til å signere dokumenter - for så å få pengene overført til seg selv.

De fant så drømmehuset, og trodde naturligvis at finansieringen var ok gjennom Nordea, men så feil kunne de ta.

De skrev under kjøpskontrakt, og svindleren gikk god for finansieringen ovenfor megler, på vegne av Nordea. Familien kom på overtakelses dato, 10 oktober 2017, og finner ut at de har blitt lurt. All egenkapital, og alle lån som har blitt tatt opp har han stukket av med, og her sto de nå - med et hus de har skrevet under på, men ikke har pengene til.

De måtte igjen ta opp mer lån, låne av venner og familie for å klare å dekke egenkapitalen - noe de heldigvis klarte, men allikevel har de månedlige utgiftene vært fryktelig belastende da de fortsatt har måttet betale på hus, og det de lånte i etterkant for å betale egenkapitalen.

Enda det er fellende bevis for at de har blitt grovt svindlet, nektet bankene å fryse lånene som svindleren hadde tatt opp i deres navn. Den økonomiske situasjonen til venninnen vår og familien er helt katastrofal.

Saken har vært straffeforfulgt, og personen som svindlet familien har fått en fengselsstraff på under 4 år. Det har dessverre ikke hjulpet familien, da dette millionkravet fortsatt blir krevet av dem.

Svindleren er også dømt til å betale erstatning til familien på beløpet det falske lånet var på, men familien får ikke innkrevd dette da svindleren ikke har eiendom eller inntekt i sitt navn.

Der svindleren fikk en dom på 3 år og 9 måneder, har Rana og familien fått 10 år - fem år med inkassovarsler, rettssaker og en kamp for å få gjeldsordning; og fem år til dersom dette går gjennom. Med andre ord, 10 lange år for offeret.

Alle pengene vi samler inn, går til å dekke de private lånene som har blitt tatt opp for familien. Dersom du har en sum å avse, hadde det hjulpet så fryktelig mye - og del gjerne videre, da denne historien bør nås ut til så mange som mulig.

Alle monner drar!

Tusen takk ❤️

Hjelp Rana, og hennes lille familie

2 915 kroner innsamlet

17 givere
Avsluttet 30.06.2022
0% av 300 000 kr
Ida Martinsen Botten sitt profilbilde
Verifisert
Ida Martinsen Botten mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Ida Martinsen Botten er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×