LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Buss for å hente Ukrainske flyktninger

Buss for å hente Ukrainske flyktninger

Alle pengene som samles inn går til å hente Ukrainske flyktninger til Norge. Pengene går til diesel, bompenger, ferge, mat og drikke og andre nødvendigheter som oppstår under bussturen.

Hjelp til Ukraina - vi henter ukrainske flyktninger til trygghet i Norge

Vi har igjen blitt bedt om å ta med medisiner til Lviv, fra Lviv vil det distribueres til sykehus i hele Ukraina. På vei tilbake tar vi med oss flyktninger til trygghet i Norge. Men vi trenger din hjelp til diesel og ferge.

HB 2022 er en humanitær aksjon som evakuerer flyktninger fra Ukraina trygt hjem til Norge. De fleste vi har hatt med oss så langt er barn og kvinner fra krigsrammede områder. Her hjemme laster vi opp med medisinsk utstyr og annet som etterspørres av Ukrainas Ambassade i Norge og de frivillige vi har kontakt med nede på grensen mellom Polen og Ukraina.

Til nå (26. april) har vi evakuert og fraktet 423 ukrainske flyktninger (og kjæledyrene deres) til trygghet. Vi har kjørt 10 fulle busslaster, dette har vært mulig å få til takket være donasjoner. Hver busstur koster oss ca kr 50.000,-, dette inkluderer utgifter til diesel, mat til flyktningene, overnatting, ferjebilletter, bomstasjoner. Så hvert liv vi redder, koster oss ca. 1000-lappen. Dette er ikke penger vi har, så vi er avhengige av at dere hjelper oss. Hvert eneste bidrag hjelper ❤️

Frivillige

Vårt team består utelukkende av frivillige, bussjåfører, tolker og koordinatorer. Bussjåfører tar av sin egen ferie for å kjøre ned, og noen er pensjonert. En av tolkene våres kom selv som flyktning til Norge i starten av krigen, og nå er hun tolk for oss.

Vi samarbeider med Ukrainas Ambassade i Norge, med flyktningskordinatorene i Tesco flyktningsleir i Przemysl, og myndigheter.

Følg oss gjerne på instagram https://www.instagram.com/hvitebusser2022/ eller facebook https://www.facebook.com/hvitebusser2022

Vennlig hilsen HB 2022

Buss for å hente Ukrainske flyktninger

73 750 kroner innsamlet

66 givere
Avsluttet 19.05.2022
73% av 100 000 kr
HB 2022 sitt profilbilde
HB 2022 mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
HB 2022 er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×