LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Betti trenger din hjelp!

Betti trenger din hjelp!

Alle pengene som samles inn vil gå til Betti sin operasjon ❤️

Jeg traff lille Betti for fire uker siden, en utrolig god, kjærlig og søt Border collie på 11 mnd. Det var ikke vanskelig å se at Betti var veldig syk. Hun har hatt diaré hele livet, oppkast og er ekstremt undervektig. Hun var gårdshund og skulle i utgangspunktet bli et viktig verktøy i den daglige driften av gården, men i hennes tilstand var ikke dette en mulighet. Beslutningen om at Betty skulle få slippe var i utgangspunktet allerede tatt, noe som er helt forståelig da en videre utredning er en stor økonomisk belastning, og hun kunne på ingen måte leve som hun gjorde.  

Min kjære far reiste og hentet Betti et par dager etter at jeg traff henne. Han hadde utrolig nok en leveranse i samme område, og fikk med seg Betti hjem i lastebilen. Håpet var at dette skulle være noe jeg kunne behandle selv, men det viste seg å være mye mer komplisert.  

De første par ukene var jeg redd for å miste henne ved flere anledninger. Hun hadde krampeanfall, lå 24 timer i strekk uten å bevege seg, hun var deprimert og viste flere nevrologiske symptomer. Jeg bestemte meg for å ta CT, da dette er eneste måte å konkludere diagnosen vi mistenkte. Grunnen til at jeg ikke ville poste noen bilder, ordne spleis etc tidligere er rett og slett fordi jeg var redd hun ikke skulle overleve. Men lille Betti har vist seg å være ytterst motstandsdyktig.

Betti er født med et intrahepatisk shunt, dvs en feilutviklet blodåre i forbindelse med leveren. Næringsrikt blod fra tarmene går utenom leveren i stedet for gjennom. Dette fører til at leveren ikke utvikler seg slik den skal og kroppen blir langsomt forgiftet. Dette er ikke en tilstand hun kan leve med, men den er under kontroll med medisinsk behandling.  

De som kjenner meg vet at jeg har et ekstremt stort hjerte for dyr. Det har blitt mange redningshistorier opp igjennom årene. Jeg har tatt til meg katter, hunder, marsvin, kaniner, undulater, til og med et par måker og en kråke har blitt med meg hjem for å unngå avliving på klinkken. De har fått den behandlingen, utredningen eller operasjonen de har trengt for så å komme til nye hjem eller bli igjen hos meg og min familie. Men aldri har jeg hatt en så stor økonomisk utfordring som Betti, og ser meg derfor nødt til å spørre om hjelp.

Denne operasjonen er det kun noen ytterst få i Norge som gjør, og den ligger på mellom 45-65.000kr hos Norges Veterinærhøgskole. Spørs litt om det skulle oppstå komplikasjoner eller om alt går etter planen. Prognosene er gode for at hun kan få et helt normalt liv dersom operasjonen er velykket. Hun har klart seg i 11mnd og jeg ønsker så inderlig at hun skal få oppleve et normalt og godt liv ❤️

Ingen bidrag er for små, og jeg setter pris på all hjelp!

Betti trenger din hjelp!

70 600 kroner innsamlet

291 givere
Avsluttet 30.11.2022
108% av 65 000 kr
Maiken Græsli Borgersen sitt profilbilde
Verifisert
Maiken Græsli Borgersen mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Maiken Græsli Borgersen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×