LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Amelia ble alvorlig syk som 12-åring og er fremdeles ute av stand til å leve et "normalt" liv.

Amelia ble alvorlig syk som 12-åring og er fremdeles ute av stand til å leve et "normalt" liv.

Alle pengene som samles inn går til medisiner og reise til sykehuset i Gdansk for medisinering.

18 år gamle Amelia har vært alvorlig syk i snart seks år, og i Norge får vi ikke hjelp.

Pengene går til behandling i utlandet ved et privat sykehus der det brukes både antibiotika og urtemedisiner.

Amelia er fremdeles langtifra frisk. Friske tenåringer skal være på skolen i uka, ute med venner i helgene og kveldene og drive med hobbyer, ha en ekstrajobb og leve livet.

Det river meg i mammahjertet at jeg ikke har klart å hjelpe henne! Hun har stort sett ligget på sofaen siden hun var 12 år, og vi har kjempet på alle tenkelige måter for å finne ut hva som feiler henne. Vi har reist til USA og fått henne undersøkt av spesialister på nevrologi uten å finne svarene. Dette har selvsagt kostet mye penger, man får ikke noe av dette dekket av hverken barneforsikringen eller helsevesenet.

Nå har vi endelig har funnet svaret.

Hun fikk Borreliose da hun var 8 år, og det er co-infeksjoner etter dette som ødelegger livet for henne. Etter en Mycoplasma lungebetennelse i 2017 ble disse bakteriene aktivert og de herjer med den vevre kroppen hennes.

Hun har fått påvist antistoffer som viser 5 forskjellige flått-bakterier. Og minst to av disse lar seg ikke drepe av en liten antibiotika-kur fordi de gjemmer seg i blodcellene våre og er vanskelige å finne og drepe for medisinene.

Nå er det sånn at behandling finnes ikke i Norge. Legene behandler ikke på bakgrunn av lab-prøveresultat fra andre land, de behandler ikke på denne måten, og de behandler uansett ikke med antibiotika så lenge som det trengs.

Husker du Lars Monsen fikk borreliose? Han måtte reise til utlandet for å bli frisk. Hadde han slått seg til ro med beskjeden fra legene i Norge ville han antakelig vært ufør i dag. Like ufør som Amelia er, for det er det hun er. Helt ute av stand til å delta i et vanlig liv med skole. Hun sliter hver dag med å klare å stå opp!

Så i april 2022 reiste vi til Gdansk for å se om vi kunne få Amelia ut av en håpløs tilstand der hun faktisk ikke har noe særlig liv i det hele tatt, det er mere en eksistens med sterke smerter som sliter henne ut hver eneste dag. Hjernetåke som lammer henne og en kropp som kødder til livet hennes uten forvarsel hver eneste dag.

Hun fikk tre sorter antibiotika hver dag intravenøst i seks uker, og hun fortsatte med dette i tablettform i noen uker etterpå. Hun ble litt bedre, og nå bruker hun en urtemedisinblanding hver dag. Disse medisinene er kostbare, de må bestilles fra USA, og sammen med alt det andre tilskuddet hun tar for å styrke kroppen bruker vi mange tusen kroner hver måned på å prøve å få henne bedre. 

Det er planlagt en ny reise til Polen etter jul for å gjøre en kraftig SOT-behandling (ikke antibiotika) Disse behandlingene skal gjøre mikrobene ute av stand til å formere seg i kroppen hennes, og en behandling koster over 20 000.

Vi har brukt opp mulighetene vi har til å låne opp på hus og heim for å finansiere all den behandlingen hun har fått hittil, nå ber vi om hjelp til å få behandlet henne videre for det som etter all sannsynlighet er den egentlige årsaken. Infeksjoner etter Flått-bitt hun fikk i 2012.

Jeg blogger underveis i behandlingen, så om du vil ha oppdatering kan du følge bloggen min her. 

Det er også satt igang et samarbeid mellom klinikken i Gdansk og et behandlingssenter i Norge for å hjelpe borreliose-offer med å finne riktig behandling. Det er mange som sliter med språk og det skummelt å reise utenlands  for behandling. Derfor ønsker vi nå å bygge et nettverk som hjelper og støtter på alle mulige måter. 

Del gjerne spleisen videre så dette samarbeidet blir kjent og slik at også andre borreliose-offer kan dra nytte av den jobben vi gjør sammen med sykehuset i Gdansk. 

Dersom du vil støtte med vipps, kan du vippse til 95172277 og merk vippsen med Amelia17

Amelia ble alvorlig syk som 12-åring og er fremdeles ute av stand til å leve et "normalt" liv.

20 120 kroner innsamlet

59 givere
Avsluttet 12.05.2023
13% av 150 000 kr
Heidi Iren Solberg sitt profilbilde
Verifisert
Heidi Iren Solberg mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Heidi Iren Solberg er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×