LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Helsemateriell som vil redde liv i Ukraina

Helsemateriell som vil redde liv i Ukraina

Alle pengene som samles inn går direkte til innkjøp av helsemateriell og -utstyr som benyttes av paramedics tilhørende Ukrainas brann- og redningsetat ifm nødsituasjoner i Kryvyj Rih region sør-øst i Ukraina.

Fredag 17. mars returnerte Norsk Ukrainsk brann- og ambulansestøtte (NUBAS) fra en opplevelsessterk reise til Kryvyj Rih og Dnipro. Under turen fikk vi æren å møte denne fantastiske mannen (til venstre på bildet under) som har ansvaret for opplæring av brannmenn og paramedics tilhørende brann- og redningsetat i Kryvyj Rih region, samt - for at førstehjelpskofferter som benyttes på ulykkessteder inneholder alt av nødvendig helsemateriell og utstyr. NUBAS hadde også en erfaren paramedic med seg, Morten Brøndbo (til høyre på bildet) slik at vi fikk til en effektiv dialog om hvordan Ukrainas brann- og redningsvesen yter førstehjelp i nødsituasjoner og hva slags materiell det er mest akutt mangel på.

Etter angrep på blokkhus er omgivelsene for farlige til at ordinær helsevesen skal kunne sikres tilgang til sårede. Løse betongplater, fare for ras, pågående brann gjør at det er Ukrainas brann- og redningsvesen som ofte ender opp med ansvaret for yte førstehjelp til overlevende - før de kan overleveres til ambulansepersonell. Primær oppgave ved slike hendelser blir å undersøke pasienten etter ABCDE-metodikk og sikre vedkommende for videre transport. Hver brannmann i Kryvyj Rih går gjennom regelmessig paramedic trening ledet av mannen på bildet, men det er ikke mulig å redde liv når man ikke har relevant helsemateriell og utstyr…

Norsk Ukrainsk brann- og ambulansestøtte (NUBAS) har dermed bestemt seg for å opprette en øremerket innsamling der alle donerte midler går til innkjøp av materiell som det er akutt mangel på og som står høyest opp på prioriteringslista hos Ukrainas brann- og redning:

  • SAMsplint.
  • Emergency blankets.
  • Sug med håndpumpe.
  • Lærdals bag.
  • Chest seal.
  • Emergency bandasje.
  • Pinsetter og pjang.
  • Elastisk bandasje.
  • Svelgtuber.
  • Turniqe.
  • Bandasjemateriell for sårbehandling.
  • Små flasker med NaCl, klorhexidin.
  • Nasal airwais tuber.

Norsk Ukrainsk brann- og ambulansestøtte (NUBAS) oppretter en egen pall på sitt lager dedikert paramedics i brann- og redning i Kryvyj Rih, og alt av innkjøpt helsemateriell blir overlevert til Ukraina med vår semitrailer i løpet av april. 

Norsk Ukrainsk brann- og ambulansestøtte er en humanitær organisasjon der styret består av personer med lang erfaring med overlevering av donerte brannbiler, ambulanser, samt brann- og helsemateriell til brannvesenet i Ukraina.

Formålet til organisasjonen er å effektivt overlevere norske donasjoner av brannbiler, ambulanser, rednings- og førstehjelpsutstyr, samt - beskyttelsesklær for redningspersonell til krigsrammede Ukraina.

Vi har direkte kontakt med ledelsen i brannvesenet i Ukraina som fortløpende melder behovet. Utrykningskjøretøyene og materiellet vi allerede har overlevert til Ukraina, er tatt i bruk sør-øst og øst i landet der krigen har rammet befolkningen hardest (Kryvyj Rih, Dnipro, Zaporizhzhia, Kharkiv, Mykolaiv, Bakhmut).

Vi er en non-profit organisasjon, og alle donerte midler går uavkortet til utgifter i forbindelse transport av kjøretøy og materiell til Ukraina. Alle i styret og andre medlemmer arbeider altså frivillig og uten lønn.

Medlemmene i styret er tilknyttet ulike beredskapsetater og transportselskap rundt om i Norge. Vi har sikret oss spisskompetanse på eksport og tolldeklarasjoner i styret, og får dermed svært effektivt donerte beredskapskjøretøy og materiell ned til Ukraina.

Ta kontakt om dere har brannbiler, ambulanser, strømaggregater eller brann - og helsemateriell dere ønsker å donere til Ukraina.

Om dere ønsker å bidra økonomisk til førstehjelpsmateriell for paramedics tilhørende Ukrainas brann- og redningsetat, kan dere benytte denne spleisen.

Vi har fra før levert 83 brannbiler og ambulanser, samt - 14 semitrailere med utstyr, til Ukraina etter krigens utbrudd den 24. februar.

Ukraina står bokstavelig talt i brann, de trenger all hjelp de kan få!

Dere kan lese mer om vårt arbeid i norske medier:

https://www.nrk.no/nordland/slukkar-ukrainske-brannar-med-norske-brannbilar-1.16149648?fbclid=IwAR0AwnBQAjnkEA6BI34FCrdDTNfvqUxD8YL7S7AGSCHHWN1DDh2u4uUmpNU


https://www.tv2.no/nyheter/utenriks/vinteren-star-for-tur-i-ukraina-slik-bidrar-nordmenn/15243940/


https://docs.google.com/document/d/1Rdyk54XGeKojbyuUutoWq_ImpjHaQr9iaBNSRt2Fi4Q/edit?usp=dri

Dere kan også følge oss på sosiale medier:

Facebook: https://www.facebook.com/groups/5138893412839545/?ref=share

Twitter: twitter.com/NorwegianAidUkr


Har du redningsutstyr, helsemateriell eller kjøretøy du ønsker å donere til Ukraina?


Ta kontakt:

Odd Steinar Rønne. Steinkjer 478 91 012

Joakim Sandodden.  936 45 056

Morten Brøndbo. Helsemateriell: 415 56 892


Thomas Velle. Tønsberg  917 02 225 
Erlend Nikolai Berg. Valdres 996 31 983 
Halvor Kongsmo. Telemark 916 44 912

Helsemateriell som vil redde liv i Ukraina

5 870 kroner innsamlet

13 givere
Avsluttet 02.05.2023
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Joakim Skjønsby Sandodden er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×