LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Advokathjelp til Esben Esther Pirelli Benestad

Advokathjelp til Esben Esther Pirelli Benestad

Advokathjelp til Esben Esther Pirelli Benestad

Esben Esther har betydd svært mye for svært mange – hen har sett det som det offentlige helsevesen ikke så, og gjort noe med det. Det er det meget stor resept av. Nå trenger Esben Esther vår hjelp.

Denne spleisen er for å bistå Esben Esther Pirelli Benestad med advokatkostnadene i den kommende rettssak mot Statens Helsetilsyn. En rettssak med mål om at Esben Esther Pirelli Benestad skal få å beholde sin legeautorisasjon.  Legeautorisasjon ble endelig fratatt Esben Esther Pirelli Benestad den 30.jan 2023. Denne spleisen er etter initiativ av Karl-Johan Bruun-Olsen som er eier av den filantropiske pridebutikken www.nordicpride.com. Dette i god dialog med Esben Esther.

Bruk av innsamlet beløp
Pengene fra spleisen vil gå direkte til Esben Esthers advokats klientkonto – Dialogadvokatene ved "Dialogadvokatene Paul Rynning AS". Mål for spleisen er å samle inn kr 300 000,-. Dette er et estimat på hva kostnader til advokat vil komme på. Innsamlede penger vil derfor ikke gå via initiativtaker eller Esben Esther.

Kort om Esben Esther Pirelli Benestad
Siden 1985 har Esben Esther arbeidet for dem som ikke opplever seg i samsvar med det kjønn som ble oppfattet ved fødselen (transpersoner).  Hen har de siste årene arbeidet uten offentlig støtte, det har gjort det dyrere for klientene. Esben Esther jobber i en veldokumentert tradisjon der det alltid er klientene selv som vet best hvem de er.

Det foreligger en annen behandlingstradisjon i Norge hvor behandlerne bestemmer om klienten har rett i sin selvoppfatning. På linje med svært mange andre behandlere både nasjonalt og internasjonal, er Esben Esther uenig i den framgangsmåten.

Flere ganger i Statens Helsetilsynets søkelys
Siden begynnelsen av 2000- tallet har Esben Esther flere ganger kommet i Statens Helsetilsynets søkelys. Dette på tross av at ingen klienter noen gang har klaget på behandlingen de har fått hos Esben Esther.  Det store flertallet av klienten sier Esben Esther har reddet livene deres.

Fratatt legeautorisasjonen
Nå har Statens Helsetilsyn fratatt Esben Esther legeautorisasjonen og på den måten rammet en rekke transpersoner som ikke har noe annet helsetilbud, foruten hele transperson befolkningen som nok en gang opplever seg ikke verdsatt av storsamfunnet.

Esben Esther vil gå til sak mot Statens Helsetilsyn for at hen på en hensynsfull og profesjonell måte, skal kunne få overført sine klienter til andre behandlere som ser positivt på deres behov.

Esben Esther Pirelli Benestad faglige bakgrunn:

· Cand.med, family therapist IAP.

· Specialist in clinical sexology NACS.

· Professor emerit in sexology UIA.

· President elect European Federation for Sexology.

· Associate secretary World Association for Sexual Health.

Advokathjelp til Esben Esther Pirelli Benestad

55 911 kroner innsamlet

175 givere
Avsluttet 23.04.2023
18% av 300 000 kr
Verifisert
Paul Rynning mottar pengene
Karl Johan Bruun-Olsen sitt profilbilde
Verifisert
Karl Johan Bruun-Olsen
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Karl Johan Bruun-Olsen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×