LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Trude Strands innsamling til tannbehandling for barnehjemsbarn i Tanzania

Trude Strands innsamling til tannbehandling for barnehjemsbarn i Tanzania

Pengene vil gå til tannbehandling for barnehjemsbarn i Tanzania

Kjære familie og venner. Som mange vet så har jeg flere år bodd i Bagamoyo, Tanzania. Her har jeg fra sidelinjen engasjert meg i arbeidet til Moyo Mmoja Trustog deres drift av tre mindre barnehjem. Det er givende for meg å hjelpe til med det jeg kan når det trengs.

I en stund nå har jeg engasjert meg ekstra i tannhelsen til barna ved hjemmene og til ungdommene som har vokst opp der, og som nå studerer. Generelt i Tanzania er dessverre ikke tannhelse en prioritet. Dette skyldes i stor grad økonomi, men også kunnskap blant folk flest. Resultatet blir da smerter for både barn og unge, så vel som voksne. Det vanligste er å trekke de tennene som verker og så er man ferdig med det. Smerter som ikke blir behandlet skaper dårlig søvn og problemer med spising og videre problemer over tid.

Vi har gjort det til en prioritet å ta med alle barna og ungdommene til en god tannlege i Dar es Salaam for ordentlige undersøkelser og videre behandling for de som trenger det. Dette har naturlig nok avdekket at noen har hull og noen trenger å få trukket visdomstenner. To stykker trenger egentlig regulering siden tenner ved siden av tomrommet av tidligere trukkede tenner har det med å legge seg ned til siden og over tid kan gro ned i tannkjøttet. Dette vil skape store problemer for dem etter hvert og konsekvensen vil være at enda flere tenner må trekkes i en smertefulle operasjoner.

Jeg er selv med barna og ungdommene til tannlegen og jeg skjønte fort hvor redde de var, spesielt de som hadde opplevd å få tenner trukket uten bedøvelse. Men etter å ha vært med meg til denne spesielle tannlegen, så har de fått et nytt syn på tannlegebehandling og nå er de ikke redde lenger. Tvert imot så gleder de seg til å gå til tannlegen siden hun er så flink til å snakke med ungene, forklare dem hva som skal skje og viser dem instrumentene hun skal bruke. Det gjør ungene og ungdommene veldig rolige og trygge og de aller minste får til og med ballonger når de er ferdige.

Jeg gjør derfor disse tannlegeturene til hyggelige turer for barna og ungdommene. Vi har det morsomt i bilen inn til Dar es Salaam og det har blitt obligatorisk med pommes frites og kylling på vei hjem og de synes det er supert å være på tur med «tante Trude». Når sant skal sies er det en like fin opplevelse for meg å få delta i dette og se hvordan de har endret syn på tannlegebesøk og betydningen av godt tannstell og ikke minst hvordan de får det bedre. Når jeg er innom hjemmene spør til og med de som enda ikke har vært der om når det er deres tur til å dra. Da kan det jo ikke bli bedre.

Dessverre så er tannlegebesøk og -behandling som dette svært kostbart også her i Tanzania. Det er selvsagt ikke samme priser som i Norge, men det er en stor kostnad for Moyo Mmoja. Derfor tar jeg nå initiativet til en innsamling blant venner, familie og andre kjente og håper så mange som mulig har mulighet til å bidra til dette viktige initiativet.

Pengene til denne innsamlingen går til norske TaNo, som er samarbeidspartner for Moyo Mmoja i Tanzania. Absolutt alle penger fra innsamlingen vil gå uavkortet til Moyo Mmojas tannbehandlingsprogram. Alle som vet hvor viktig det er å ha orden på tennene - og det er vel de fleste - oppfordres til å bidra.

På forhånd hjertelig takk. Hilsen fra Trude.

Trude Strands innsamling til tannbehandling for barnehjemsbarn i Tanzania

35 160 kroner innsamlet

103 givere
Avsluttet 06.08.2023
87% av 40 000 kr
TANO TRUST sitt profilbilde
TANO TRUST mottar pengene
Trude Strand sitt profilbilde
Verifisert
Trude Strand
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Trude Strand er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×