LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Bevisst broderi tilgjengelig for alle

Bevisst broderi tilgjengelig for alle

Målet mitt er å gjøre broderi forståelig og tilgjengelig for alle. Jeg samler inn penger for å kjøpe utstyr og gi ut mønstre.

Jeg heter Justyna, og siden mars 2021 har jeg drevet et enkeltmannsforetak Plants on People. Jeg tilbyr kurs i håndverket broderi, i hovedsak i Oslo, på aktivitetssentre, skoler og biblioteker. Målet mitt er å gjøre broderi forståelig og tilgjengelig for alle, slik at så mange som mulig kan dra nytte av dette vakre, tradisjonelle håndverket. 

Jeg mener at kunsthåndverk skal være tilgjengelig for alle, uavhengig av kjønn, alder, sosial eller økonomisk bakgrunn. I 2021 kontaktet jeg Folkeverkstedet i DEICHMAN, og har siden hatt et samarbeid med dem. Hver måned tilbyr vi 2-3 arrangementer sponset av biblioteket, og mer enn 150 personer har allerede hatt glede av dette. Disse arrangementene er superpopulære blant tenåringer, voksne og eldre, og plassene fylles opp på få minutter. Under workshopene observerer jeg en søken etter relasjoner og meningsfulle, støttende forbindelser på tvers av kjønn, alder og kulturelle forskjeller.

Kursene jeg tilbyr er ment å bygge et fellesskap på tvers av kulturelle forskjeller, noe jeg savnet da jeg flyttet til Norge. Jeg drømmer om å fortsette og utvide tilbudet og samarbeide med ulike partnere rundt om i Norge, og snart vil blant annet DEICHMAN Nydalen og noen flere bibliotek inkludere det i sitt program. I januar i år ble jeg kontaktet av Forlaget Press, og vi jobber med å utvikle en bok som kobler broderi, natur og samfunn. Boklanseringen vil støtte opp om den økende etterspørselen etter mine kurs og broderi som håndverk. Jeg ønsker å lage videoer som forklarer prosessen, slik at alle kan prøve og lykkes på sin reise med broderi. Jeg vil at de som kjøper boken skal oppleve glede, stolthet og mestringsfølelse.

I 2019 begynte jeg ved en tilfeldighet å brodere, og ble lært opp av en av de beste polske i faget. 

Det var kjærlighet og lidenskap ved første blikk. Jeg fortsatte å lære på egen hånd og fullførte senere et 2-årig kurs i tradisjonelt håndverk ved Uniwersytet Ludowy Rzemiosła Artystycznego (Polen). 

I 2022 besto jeg en nasjonal eksamen med et kompetansebevis fra den polske håndverksforeningen. Ved siden av aktivitetene mine jobber jeg med norsk - jeg har nettopp bestått A2-nivået og skal snart fortsette med B1.

Jeg er i en etableringsfase, og bruker mye egne ressurser på utvikling av Plants on People. Jeg søker nå hjelp og støtte til å realisere denne ambisiøse, men gjennomførbare drømmen. Etter at jeg har nådd målet, vil de som har støttet meg og ønsket å motta en belønning, og får tilsendt en liste der du kan velge din "premie". Alle beløp betyr noe!

Jeg hadde ikke klart dette uten nettverket mitt, familien min, partneren min og de fantastiske vennene mine: Thomas, Øystein, Vilija, Ginevra, Ampy, Reza, Cecilie, Gosia, Ewelina, Nils, Janeth, Judit, Kelly, Chisom, Isabelle, Iva, Marysia, Nadiya, Aleksandra, Macias, Ola, Cinthya, Jennifer, Anette, Amanda, Dariusz, Lydia, Izzy, Iryna, Alessio, Figue, Catalina, Kate, Tara, Magda, Chaitra, Marina, Malgorzata, Anastasia, Beata, Zaneta, Barbara, Joanna, Natalia, Svitlana, Manuela, Fatima, Benedikte, Florencia, Daria, Lotte, Nikki, Alix og Margo. Dere tror på meg og støtter meg; Det er derfor det er lettere å be om bredere støtte nå. Tusen takk skal dere ha! 

Du kan lese mer om meg og denne crowdfundingen på nettsiden min: 

https://plantsonpeople.art/the-way-forward/

Bevisst broderi tilgjengelig for alle

4 078 kroner innsamlet

11 givere
Avsluttet 22.10.2023
13% av 30 000 kr
Justyna Katarzyna Skowronek sitt profilbilde
Verifisert
Justyna Katarzyna Skowronek
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Justyna Katarzyna Skowronek er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×