Hopp til hovedinnhold
Prosjektbilde for Et glutenfritt bakeri

Et glutenfritt bakeri

 

Min store drøm er å få bygget et glutenfritt storkjøkken/bakstehus, gjennom dette skape min egen arbeidsplass!

HER ER MIN HISTORIE:

Det er ikke bestandig så enkelt å ha cøliaki. Cøliaki er en autoimmun sykdom som skyldes en overfølsomhet for gluten, et protein som finnes i hvete, rug, bygg og spelt. Ved inntak av gluten blir tynntarmens slimhinne betent, tarmtottene redusert, og evnen til å absorbere næringsstoffer fra kosten svekkes. Sykdommen er kronisk. Det vil si at personer med diagnosen må unngå å få i seg gluten resten av livet.

Høsten 2016 fikk min datter på da 6 år diagnosen cøliaki. Da begynte vi å gå på leting etter mat som hun likte, men det var ikke så enkelt siden hun var kresen i fra før. Det endte opp med at jeg begynte å utfordre meg selv på glutenfri gjærbakst, og som mange vet er ikke det så enkelt. Til slutt lærte jeg meg noen knepp og laget gjærbakst som jenta mi likte godt. 

En av de store utfordringene med min datters sykdom var å finne mat til henne når var ute av huset. Som regel fikk vi beskjed om at det ikke var glutenfrie alternativer tilgjengelig, eller så endte hun opp med å få et mye dårligere alternativ enn alle oss andre. Så vil lærte oss å alltid ha noe med i veska i tilfelle. Tanken på at alternativene var så dårlige slapp ikke taket, og motivasjonen min for å videreutvikle vareutvalget mitt vokste.

Jeg la selvfølgelig bilde av det jeg bakte på facebook og fikk mange kommentarer. Jeg begynte å dele ut litt smaksprøver til noen jeg kjente og fikk gode tilbakemeldinger på både smak og kvalitet.

DETTE HAR JEG GJORT TIL NÅ:

Ideen om å starte min egen bedrift motiverte meg også. I Juni 2017 deltok jeg på Aukradagen der jeg solgte glutenfrie amerikanske pannekaker og frosne rundstykker, pizzasnurrer og brød for å teste om det var et marked for varene mine, og for å få tilbakemelding på utvalg og smak. Jeg gjennomførte etableringsrådgivning via Hoppid, og kurset meg opp på forretningsutvikling.

Basert på erfaringene jeg gjorde meg, videreutviklet jeg konseptet. I september 2017 deltok jeg på Dyregod-dagene hvor jeg solgte glutenfrie vafler, pølse med glutenfritt pølsebrød, frosne rundstykker, brød, pølsebrød og pizzasnurrer. Jeg gikk tom for alt utenom vaffelrøren. Jeg fikk bare gode tilbakemeldinger. Denne runden hadde jeg også ytterligere fokus på profilering med informasjon og brosjyrer, og folk har tatt kontakt med meg i ettertid for bestillinger.

Jeg har nå vært hos mattilsynet og registrert meg der med at jeg baker på mitt eget private kjøkken fram til storkjøkkenet/bakstehuset er ferdig, forhåpentligvis i løpet av 2018. Jeg registrerte meg hos mattilsynet fordi jeg vil gjøre alt på rett måte og for at jeg da har mulighet for å selge mine produkter til butikker, hoteller, privatpersoner osv. 

Jeg har nå også fått hylleplass til mine produkter i butikk hos Stolt Mat (Sjøholt), Bunnpris Aukra, Bunnpris Fuglset & Gourmet, Coop Mega Bekkevoll, Mætt & Go Eteri og Landhandleri (Kristiansund) og Naustet (Veiholmen). Jeg har også kontakt med flere butikker og hoteller om å ta inn mine produkter, men for å klare å bake og levere i mengder er jeg helt avhengig av å flytte i nye lokaler.

DETTE ØNSKER JEG Å GJØRE:

Min store drøm er nå å få finansiert dette storkjøkkenet/bakstehuset. For å få dette til er jeg helt avhengig av hjelp uten i fra i tillegg vil vi legge inn egenkapital. Pengene som kommer inn her vil gå til alt inventar som trengs til et storkjøkken/bakstehus. Selve bygge betaler vi selv som egenkapital. Storkjøkkenet/bakstehuset vil bli bygget på tomten vår. 

Til nå har jeg kjørt ut varene til kundene selv, men har også et håp om å få til et lite utsalg i fra ene enden av storkjøkkenet/bakstehuset.

Hovedmotivasjonen min er at alle som ikke kan spise gluten skal få et godt alternativ uansett hvor de er. Så målet mitt er å få baksten min ut i butikker, konditori og andre utsalgssteder.

Tenk det å kunne gå inn på et bakeri å få kjøpt seg en smakfull glutenfri bolle, kanelsnurr eller kaker, istedenfor å bli tilbudt en kjedelig brødskive med valgfritt pålegg.

Glutenfrie vare oppbevares gjerne frosne, så da er det lett å bare ta opp det en trenger til enhver tid. Eksempelvis blir brød veldig fort tørt. Derfor selger jeg brødene mine ferdig oppskåret, slik at en enkelt kan ta opp kun de skivene en trenger og la de tine på et fat i 10-15 min - så er de klar til å spises.

Vil du hjelpe meg å realisere drømmen min og min lille bedrift? Sammen kan vi løfte det glutenfrie mattilbudet til mange!

TUSEN TAKK!

Jeg vil på forhånd si tusen hjertelig takk til alle dere som støtter prosjektet mitt. Jeg er evig takknemmelig for vær minste krone.

Et glutenfritt bakeri

16 420 kroner innsamlet

55 givere
Avsluttet 14.07.2018
Hilde M Havnen Skarshaug sitt profilbilde
Verifisert
Hilde M Havnen Skarshaug mottar pengene
Avsluttet

Siste aktivitet

  1. Harald, Torunn, Henrik & Elliot
  2. 1 ga anonymt
  3. Mona Friis
Del innsamlingen
Facebook
X
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Hilde M Havnen Skarshaug er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår?

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×