LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for BYGG VANNBRØNN I NAROK, KENYA

BYGG VANNBRØNN I NAROK, KENYA

Alle pengene går til å bygge vannbrønn i Narok

Vann er en menneskerettighet

Kunne du tenkt deg et liv uten vann? Et liv hvor du måtte leve på en drikkeflaske uten noe forsikring om vann dagen derpå? Det kunne ihvertfall ikke jeg.

Vi nordmenn lever utrolig godt sammenlignet med andre i verden. Vi har våre fysiologiske behov dekket- og da særlig tilgangen på rent vann hvor enn vi måtte befinne oss. En av ti mennesker i verden mangler tilgang på rent drikkevann.

Kenya er et land som ofte blir utsatt for mye tørkeperioder og uforutsigbare nedbørsesonger. Mangel på rent (drikke)vann er dessverre derfor ganske vanlig, og fører til sykdommer og dårlige sanitetsforhold- som igjen øker dødsraten blant barn og unge. Rent drikkevann er den viktigste forutsetningen for god helse.

Hvert år dør flere hundre tusener av kolera, som er en akutt tarminfeksjon med vanndig diaré og brekninger, forårsaket av toksinprodusernede arter av bakterien Vibrio cholerae. Denne sykdommen er smitteoverførbar gjennom forurenset drikkevann.

I samarbeid med Mara Action Aid har vi sett oss behovet til å bygge en vannbrønn i byen Narok. Lokasjonen vil være nært et fremtidig utdanningssenter som vil gjøre vannbrønnen om til et knutepunkt for å kunne bedre livskvaliteten og skape økte muligheter for selvrealisering

Organisasjonens administrerende direktør skal reise ned dit allerede i 2024 for å kunne sette i gang med kartlegging av utdanningssenteret- og forhåpentligvis klargjøring for utbygning av vannbrønnen.

Så.. hva kan vi gjøre med dette?

La meg illustrere det med en 0,5 til 1L flaske. For oss i vesten, vil dette være en hvilken som helst brusflaske. For de aller fleste i Narok, derimot, vil en slik flaske med vann, være som å ha gravd frem en diamant med en verdi på flere millioner. Dette understreker bare viktigheten av vann og at man ikke skal ta det for gitt.

Ved å aktivt bidra til å bygge en vannbrønn, vil man klare å gi kontinuerlig vann til trengende og fattige i Narok. Dette vil ikke bare hjelpe menneskene, men også dyrene som er sterkt påvirket av klimaendringene. Ved å bygge en vannbrønn kan foreldre vende fokuset fra å overleve- til sine barn og på utdanning. Dette er også en av Mara Action Aid sine hovedmål; nemlig fokuset på å sikre utdanning.  

Ringvirkningene av det vil være positive både for samfunnet, men også for infrastrukturen i områdene rundt og i landsbyene. Ikke minst og viktigst; for å kunne slukke tørsten og unngå sykdommer.

Prosjektet vil bli dokumentert steg for steg, og hver enkelte får også anledning til å få personlig takkemelding av Mara Action Aid. Mer om organisasjonen kan leses på deres egen nettside: maraactionaid.no.

Vær med og bidra til å utgjøre en forskjell. Ditt navn vil for alltid bli husket av de store og små. Vær lyset i enden av tunnelen for menneskene i Narok, Kenya.


And to my fellow muslims <3

Dette er en av de beste formene for sadaqah og det jariyah også! Det vil du få kontinuerlig belønning for til enhver tid, selv etter din død! Dette er en mulighet man ikke bør miste!

Allah ﷻ sier i Quran:

Those who spend their wealth in charity day and night, secretly and openly—their reward is with their Lord, and there will be no fear for them, nor will they grieve. (2:274)

Prophet Muhammad ﷺ was asked: "Which charity is best?" He ﷺ replied: [Providing] water". - (Abu Dawud)

The Prophet ﷺ , said: “The believer’s shade on the Day of Resurrection will be his charity.” (Al-Tirmidhi)

“Allah, the Exalted, says, ‘Spend, O son of Adam, and I shall spend on you.’” – Prophet Muhammad, upon him be peace (Al-Bukhari and Muslim).

BYGG VANNBRØNN I NAROK, KENYA

57 507 kroner innsamlet

120 givere
Avsluttet 23.04.2024
115% av 50 000 kr
Yasin Ahsan Ansari sitt profilbilde
Verifisert
Yasin Ahsan Ansari mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Yasin Ahsan Ansari er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×