Hope Preparatory Pre- and Primary School - nytt klasseromsbygg til de yngste
4 000 kr
14 givere
Avsluttet
4 000 kr8 % av 50 000 kr

Hope Preparatory Pre- and Primary School - nytt klasseromsbygg til de yngste

Alle pengene som samles inn går uavkortet til finansiering av nytt klasseromsbygg for de yngste barna på skolen, i alderen 3-6 år. Når dette bygget er ferdigstilt blir vi en fullverdig nursery (barnehage) og barneskole (1.-7. klasse)

  

Til hva: bygging av klasserom på Hope Preparatory Pre- and Primary School

Hvem samler inn: de som kjenner meg vet at jeg har tilbrakt mye tid i Uganda de siste 4 årene. Der har jeg jobbet sammen med Kobusheshe Vallence med oppstart og drift av Hope Preparatory Pre- and Primary School. 

Det er nå nesten 1 år siden jeg startet en innsamling for ferdigstilling av barneskolen vår, og den ble en stor suksess. Vi fikk inn nok penger til å bygge 3 klasserom samt biogasstoalett, de første av sitt slag i området!

Nå er vi i gang med arbeidet med å fullføre dette prosjektet og skal i gang med å bygge klasserom for barnehage avdelingen vår! Så langt har vi klart å få inn 2/3 av nødvendig finansiering.

Arbeidet med de 4 siste klasserommene startet 26. november 2018 og vi planlegger å ferdigstille dem i mars 2019, men da trenger vi DIN hjelp! Så om du har litt ekstra i disse juletider eller er på utkikk etter en veldedig julegave til familien så håper jeg at du tenker på oss; å få ferdigstilt de siste klasserommene er den beste julegaven vi, barna og resten av lokalsamfunnet kan få!

Om vi samler inn mer enn hva byggingen vil koste så har vi andre prosjekter som pengene vil gå til, bl.a. vanntanker og solcellepanel!

I teksten under kan du lese mer om oss, vår filosofi, vår historie og veien videre!

Mer om oss:

Første gang jeg kom til Rubuguri sørvest i Uganda var i september 2014 da jeg jobbet som frivillig i dette idylliske stedet ved regnskogen Bwindi hvor halvparten av verdens fjellgorilla befinner seg. Det var da jeg ble kjent med Kobusheshe. 

Han har selv vokst opp i landsbyen og kjenner godt til de vanskeligheter og hindringer som ofte oppstår for barn og unge på landsbygden, da spesielt i forhold til utdanning. I Uganda må alle barn gå på skole, og i prinsipp skal offentlige skoler være gratis. Dessverre er det slik at offentlige skoler har alt for mange barn per klasse og ikke nok lærere. Dette gjør at mange barn blir hengende etter og kan i enkelte tilfeller ende opp med ikke å kunne lese eller skrive på tross av at de i teorien har fullført 7 år på skole. Disse barna har jeg ofte sett leke langs vei mens resten av klassen har undervisning, rett og slett fordi de ikke ser poenget med å møte til timen.

Foreldre som ønsker at barna skal gjøre det bra på skolen sender dem på privatskole. Men dette koster penger, noe mange av lokalbefolkninger ikke har da de fleste er ufaglærte og jobber som bønder på åkrene i fjellskråningen og det meste av maten de dyrker går til eget forbruk. Da er det ikke mange penger igjen til å sende et barn på privatskole, og ihvertfall ikke de resterende 5-6 barna!

Kobusheshe hadde en drøm om å gi et tilbud til barna som kom fra familier med dårlig råd. Han ville starte en privatskole hvor hvert enkelt barn blir sett og får hjelp til å utnytte sitt potensiale. Ingenting er gratis her i verden og for at prosjektet skal fungere er vi avhengig av at foreldre betaler skolepenger, men målet er at denne summen skal være lavere enn hva de må betale for andre privatskoler, samtidig som de får en god utdannelse.

Han sluttet i jobben og brukte alle sine oppsparede midler til å leie landområde og bygge midlertidige klasserom. Og i mai 2015 ble drømmen endelig realisert da skolen åpnet. Skolen hadde da rundt 20 barn. 

Siden den gang har skolen vokst og har i dag 168 barn, delt inn i nursery-section (3 trinn), og primary-section (barneskole; 1.-5. klasse). Og neste år øker vi med en klasse da vi også får 6. klasse!


I begynnelsen av 2017 kom nyheten om at alle privatskoler må registreres og listen for hva som trengs for registrering er lang. Alle skoler som ikke er registrert vil bli stengt. Dette gjorde at våre planer måtte gjøres noe med fort. Takket være god hjelp fra venner i England klarte vi å skrape sammen nok penger til å kjøpe eget land på størrelse med det som kreves fra staten. 

Omrisset i blått viser tomteområdet der den nye skolen bygges. Området merket med rød pen er hvor de siste klasserommene skal bygges.

Se også google maps: https://www.google.no/maps/@-1.1113068,29.6713128,302m/data=!3m1!1e3?hl=no

Rubuguri ligger sørvestlige del av Uganda, rett ved Bwindi nasjonalpart.

Vi startet også prosessen med å bli registrert, og godkjenningen for barneskolen fikk vi 08. desember 2017 (selv om vi ikke fikk vite om det før 23. desember, uansett en fantastisk førjulsgave!). Fra 2018 kreves det også at alle barnehage skoler registreres og denne godkjenningen fikk vi i September 2018!

Det å bygge i Uganda er ikke billig. Det kreves mye penger for å betale for materiale samt kvalifiserte arbeidere som kan utføre jobben. Igjen kom våre venner i England til unnsetning. De samlet inn penger til å bygge den første klasseromsbygningen. Den består av 4 klasserom (alt etter standarden som kreves av staten). Og 8. desember 2017 begynte arbeidet. 


Takket være god suksess med forrige innsamling fikk vi inn nok penger til å bygge den andre bygningen for barneskolen med 3 klasserom samt biogasstoalett, de første av sitt slag i området. Ved å bruke biogasstoalett slipper vi å bekymre oss for at toalettene fyller seg opp og at nye må bygges, de lukter ikke, de sprer ikke sykdom, de gir gjødsel til skolehage samt mat til gris og fisk, i tillegg til at det lages metangass som kan brukes til matlaging samt belysning!
Vi er nå i gang med siste fase av byggeprosjektet, 4 klasserom som skal huse de yngste barna på skolen, barnehage avdelingen. Så langt har vi klart å få inn 2/3 av nødvendig finansiering.

Arbeidet med de 4 siste klasserommene startet 26. november 2018 og vi planlegger å ferdigstille dem i mars 2019, men da trenger vi DIN hjelp! Så om du har litt ekstra i disse juletider eller er på utkikk etter en veldedig julegave til familien så håper jeg at du tenker på oss; å få ferdigstilt de siste klasserommene er den beste julegaven vi, barna og resten av lokalsamfunnet kan få!

Om vi samler inn mer enn hva byggingen vil koste så har vi andre prosjekter som pengene vil gå til, bl.a. vanntanker og solcellepanel!

Dersom du ønsker å vite mer om Hope Preparatory Primary School kan du sjekke ut nettsiden vår http://www.hopecommunitypreschool.com/ eller Facebook https://web.facebook.com/hopecommunitypreschool/ eller du kan kontakte meg. Jeg svarer gjerne på spørsmål. Kobusheshe Vallence kan også kontaktes via skolens e-mail: hope.community.preschool2015@gmail.com

Vår drøm er å skape bedre muligheter for barna i Rubuguri, uavhengig av hva foreldre og familie har oppnådd. Hvert barn er unikt for oss, og hver enkelt fortjener å realisere sine drømmer, akkurat slik som vi!


Opprettet av
Tonje BellVerifisert
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til Tonje BellKontonummer er verifisert med BankID
Del innsamlingen
Tonje Bell er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Nettleseren din trenger en oppdatering

Det er ikke sikkert Spleis fungerer eller vises riktig. Oppdater nettleseren

×