LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Til inntekt for Prettier Scars - tattoo mot selvskading

Til inntekt for Prettier Scars - tattoo mot selvskading

Pengene går uavkortet til Prettier Scars-aksjonen til MAB. Prettier Scars handler om å gi bort 10x10cm tattoveringer for å dekke over arr etter selvskading.

Det vi vet om selvskading er at ca. 99% av de som begynner med selvskading blir utsatt for mobbing. Vi vet at barn helt ned i 9 års alderen gjør dette. For ca. 10 år siden lå alderen på ca. 12 år, og det forteller oss at om ca. 10 år så vil vi se dette allerede i barnehagealder. Dette er noe vi må få stoppet, vi må begynne med forebyggende arbeid nå, vi kan ikke lenger sitte på sidelinjen å se på. Vi må ta ansvar og skape en holdningsendring, vi må normalisere det å snakke åpent om selvskading og selvmord. Ca. 20% av de som holder på med selvskading går også rundt med selvmordstanker. En dansk studie fra 2015-2016 viser at det er 50/50 gutter og jenter som skader seg selv, dette er ikke en «jente greie». Vi som voksne og foreldre må tørre å ta den tøffe praten med barna, vi må tørre å stille de vanskelige spørsmålene, vi må gå foran som et forbilde og be om hjelp, snakke med lærere, helsesøster, lege osv. Vi kan ikke bare avfeie det med at det er en fase de må igjennom, Selvskading kan få store konsekvenser. Mange har IKKE et ønske om å dø; de vil så absolutt leve. Konsekvensene av selvskading er dessverre i noen -og dermed for mange- tilfeller, tap av liv. Grunnen til at MAB og Symbolic Ink nå gjør PRETTIER SCARS er at de som har drevet med selvskading føler skam og skyld og kommer raskt inn i en negativ spiral. Selvskading er ikke noe man er stolt av, en føler ofte en skam over arrene. Det som ofte skjer når man får tatovert over arrene, er at man slipper å bli minnet på fortiden. Man opplever en lettere hverdag, både sosialt og i jobbsammenheng. Lysten til å drive med selvskading kan bli mindre da man ikke ønsker å ødelegge en fin tatovering. Det er viktig å påpeke at dette er på ingen måte en quic fix, og heller ikke et alternativ for alle.

Til inntekt for Prettier Scars - tattoo mot selvskading

3 663 kroner innsamlet

26 givere
Avsluttet 31.03.2019
36% av 10 000 kr
Anita Austad Smeby sitt profilbilde
Verifisert
Anita Austad Smeby
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Anita Austad Smeby er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×