Ecological Solar Charger
Se for deg at du er i byen og handler med moren din, kjæresten, bestemor eller noen kjedelige venner. Atmosfæren er tip top og dere planlegger å leie en elektrisk sparkesykkel og deretter dra til et spisested. Du har glemt kredittkortet ditt, men du husker at du kan betale med bankens app. Plutselig går telefonen tom for strøm!? Du kan ikke bruke sparkesykkelen eller kjøpe mat gjennom bankens app. Føles det ikke dårlig? Nå vil du ikke kunne bruke sparkesykkelen til destinasjonen eller spise maten du har gledet deg til. Hvorfor? Du sier nå helt sikkert at du har kjøpt en splitter ny iphone 11 og at du vil aldri gå tom for strøm. Men har du tenkt på hva hvis du går tom for mobil data

I 2030 vil verden ha 41 megasiteter med 10+ millioner mennesker: byer er fremtiden. Vi har funnet ut at infrastruktur i de fleste byer er uforberedt for å imøtekomme behovene til voksende urbane befolkninger, og ikke har endret seg på flere tiår. Folk er avhengige av smarttelefonene sine og trenger lett tilgang til både energi og tilkobling uansett hvor de er.
Byer har ofte ikke smidighet eller budsjett til å svare på trender så raskt som nødvendig, så vi tilbyr et nettverk av smarte benker gratis til byer og mennesker. Vi selger også kommersielle sponsorrettigheter til selskaper som ønsker å markedsføre seg på en nyskapende måte.

Hvordan startet vi?
I Norges skolesystem tilbys faget entreprenørskap. I dette faget får elevene muligheten til å opprette sin egen bedrift, bankkonto osv. Elevene danner egne grupper, velger en forretningside, nav, logo osv. Og deretter oprette egen bedrift. Elevene får ganske enkelt en liten "smak bit" av hvordan ekte næringslivet fungerer. Da elevene i klassen samlet grupper og inviterte andre, ble en elev i klassen glemt. Dette er den nåværende dagligleder i sleskapet (Metin Øzdal). Ingen øsnket å ha ham i bedriften sin, ettersom at han ble ansatt som klovnen i klassen og en person som aldri fåt noe til. Senere ble Metin satt sammen i en gruppe av læreren hans. i følge ham ble han satt med de han trodde var "klassensklover". Dette var økonomisjef (Ali Reza Jaffari), personalsjef (Simon albin Licina) og markedsansvarlig (Casper theodor johansen).

Både firmanavn og forretningside ble gjort narr av. Læreren følte at vi ikke hadde kunnskap om solcellepanel, bygging og konstruksjon. Derfor følte hun at dette kom til å bli helt umulig for oss å innse. (Dette endret selvfølgelig i nyere tid) Studentene gjorde narr av ideen og følte at forbrukere like godt kunne lade telefonen hjemme. Takket være en motivasjonsvillig og en avtroppende dagligleder, holdt han alltid motivasjonen på topp.
Vi deltok først på en skolemesse organisert av Thor Heyerdahl VGs. Her fikk vi 1. pass på beste salg og service bedrift. Men på denne konkurransen vant vi ikke den viktigste prisen. Vi vant også bare 1 av totalt 12 priser. Dette førte til at teamet begynte å tenke på en annen måte for å bli vinneren. Teamet mente at dersom vi bygger en ekte og fungerende prototype, så vil vi helt sikkert være en vinner ettersom produktet vårt er enormt og noe 17 åringer ikke kan oppnå. Men problemet var, hvordan skulle vi finansiere dette? For å finansiere vår første prototype kontaktet vi mange store lokale selskaper som ønsket å sponse ungdomsbedrifter. Med daglig leders struktur og manus samlet vi inn totalt 50.000 kr! Her fikk vi finansiert et produkt og senere deltok vi i fylkesmesterskapet. Her ble vi tildelt 2. plass i 7 kategorier og 1. plass i kategorien Beste ungdomsbedrift!

Etter en mislykket nasjonalt mesterskap for ungdomsbedrifter, brøt bedriften opp. Men den nåværende dagligleder fortsatte å jobbe med sin sterke motivasjon og vilje. Per idag ble han nominert til Larviks innovasjonspris av Larvikbanken.

Etter en ikke suksessfull Norgesmesterskap for ungdomsbedrifter gikk bedriften nesten i oppløsning. Men nåværende dagligleder holdt oss sammen med sin sterke motivasjon og sterk vilje. Per i dag har vi planer om å leie et kontor, lager og et verksted. Deretter ansette en ingeniør som skal forestå vedlikeholdsarbeid av produktene, men kapital er igjen et av utfordringene våre! Metin Øzdal har nå fått 2 suksessrike og voksne ansatte i selskapet. Han har planer om å jobbe heltid i selskapet sitt. Siden han er ung og helt blakk har han ikke noe penger å investere - eller alle pengene som ble spart av familie og foreldre som skulle brukes til bil og muligens studier er allerede investert i bedriften! Formålet med denne spleisen er å bygge et nettverk av smarte benker over hele Norge!
