LukkVi bruker informasjonskapsler for Ä forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern pÄ Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Argon og matmor trenger hjelp, forsikringen er makset ut😱

Argon og matmor trenger hjelp, forsikringen er makset ut😱

Betale utestÄende veterinÊr regninger, medisiner og tilbakebetale summer lÄnt til veterinÊrutgifter og medisiner. Betale for fremtidige kontroller da forsikringen er offisielt makset ut.








Anne Martine er min 24 Ă„r gamle lillesĂžster, og hennes bestevenn her i verden er Argon. En 2 Ă„r gammel herlig Border Collie, som generelt er verdens gladeste og snilleste gutt. Alltid vĂŠrt frisk og fin, med appetitt pĂ„ bĂ„de livet og alt spiselig det har og by pĂ„. De holder til i Os utenfor Bergen. 

Men 14 juni dalte humĂžret og formen, appetitten forsvant. Vedvarende diarĂ©, oppkast og generell slapphet fĂžrte til det fĂžrste av en veldig lang rekke med veterinĂŠr besĂžk. Mange klinikker og enda flere veterinĂŠrer, x-antall diagnoser, behandlinger og innleggelser senere var Argon 3 mnd etter fĂžrste sykedag, pĂ„ dĂždens terskel. Den vanligvis sĂ„ flotte skinnende pelsen var matt, ribbeina syntes, og mat var totalt uinteressant. NĂ„ var det i tillegg tidvis blodig diarĂ©, mat kom opp uansett hvordan det ble servert, kramper i magen og vond muskulatur. NĂ„ tenker du kanskje at stakkars hund, han burde fĂ„ sluppet lenge fĂžr. Her er flere veterinĂŠrer uenig, samt eier og familie som alle kjenner Argon. Alle sĂ„ livsgnisten tydelig til tross for helseutfordringene. 

Etter nok en innleggelse og feil diagnose fikk 'tante' Bettine("eier av spleis") en idĂ© om Ă„ fĂ„ Argon sjekket av de fantastiske veterinĂŠrene pĂ„ SmĂ„dyrklinikken i Haugesund, da de blant annet har en spesialist pĂ„ indremedisin. Jeg som blant annet driver en frivillig dyreverns organisasjon har selv fĂ„tt erfare nĂžyaktig hvor flinke de er. 

Argon fikk pĂ„ seg dekken, reisebag ble pakket og de satt seg pĂ„ fĂžrste ferge sĂ„ snart timen var bekreftet. 'Tante' ventet med bilen pĂ„ Stord, klar for Ă„ tilbringe dagen i Haugesund. 


PĂ„ smĂ„dyrklinikken ble det bestemt at de skulle begynne med helt blanke ark, da journalen var en skam av rot og spekulasjoner. Det ble tatt nye blodprĂžver, og det ble foretatt en gastroskopi der de tok endel biopsier. Han ble satt pĂ„ nye medisiner, blant annet kvalmestillende, smertestillende og mageregulerende tabletter. Dagene som fulgte ble nervepirrende, resultatene kunne ikke komme raskt nok. Med de nye tablettene fikk Argon matlysten tilbake og til og med lekegleden viste seg. PĂ„ smĂ„dyrklinikken ble det bestemt at de skulle begynne med helt blanke ark, da journalen var en skam av rot og spekulasjoner. Det ble tatt nye blodprĂžver, og det ble foretatt en gastroskopi der de tok endel biopsier. Han ble satt pĂ„ nye medisiner, blant annet kvalmestillende, smertestillende og mageregulerende tabletter. Dagene som fulgte ble nervepirrende, resultatene kunne ikke komme raskt nok. Med de nye tablettene fikk Argon matlysten tilbake og til og med lekegleden viste seg. 

SĂ„ ringte veterinĂŠr PĂ„l med resultatet. Argon lider av en autoimmun sykdom, som i kombinasjon med enkelte ellers vanlige tarmbakterier kan skape en masse misvisende symptomer som igjen kan fĂžre til meget nedsatt allmenntilstand og i vĂŠrste fall dĂžd. I seg selv er ikke denne lidelsen hverken farlig eller plagsom for hunden. Mange hunder kan gĂ„ ett helt liv uten noe plager av dette. 

Alle medisiner ble avsluttet og han ble satt pĂ„ en kortison kur. Forandringen var intet mindre enn mirakulĂžs. Han var sitt gamle, energifulle og matglade selv pĂ„ fĂ„ dager. NĂ„ er resten av  kuren er egentlig ganske enkel. Han mĂ„ gĂ„ pĂ„ medisinen Atopica (tabletter) i 4-6 mnd og etter dette skal han vĂŠre helt frisk. Om noe slikt skulle skje igjen, sĂ„ vet de allerede Ă„rsaken, og riktig behandling kan startes umiddelbart. 

Livet burde nĂ„ vĂŠre fint. Men som ofte ellers kommer en ulykke sjeldent alene. Matmor Anne fikk regning fra flere av klinikkene, og etter litt undersĂžkelse viste det seg at forsikringen var makset ut og resten mĂ„tte dekkes selv. Etter Ă„ ha betalt nesten 30 000 kroner, gjenstĂ„r forsatt 9656 kr i regninger. Medisinen Atopica skal visstnok vĂŠre ganske dyr, denne er ikke kjĂžpt enda da kortison kuren ikke er avsluttet. Men den koster rundt 2500(har jeg funnet pĂ„ nettet, dette er ikke en bekreftet sum). 

Pga egne helseutfordringer er ikke matmor Anne i jobb, og lever av minstetakst fra Nav enn sĂ„ lenge. NĂ„ er situasjonen sĂ„ ille at hun selv lever av knekkebrĂžd og spagetti med ketsjup. Hun har allerede lĂ„nt av familie, men ting strekker ikke til. Argon trenger forsatt medisin, mat og behandling hos Aquadog. 

Som sĂžster til matmor og tante til Argon har jeg sĂ„ vondt av situasjonen deres. Den hunden er mer enn bare hennes bestevenn, han er terapien hennes. I tillegg til helseutfordringer der operasjoner og alt forelĂžpig mĂ„tte settes pĂ„ vent(ja, sĂ„ glad er hun i Argon at hannes helse kommer fĂžrst), sĂ„ lider Anne ogsĂ„ blant annet av kraftig sosialangst, og Argon sĂžrger for at hun fint kan ta buss, gĂ„ pĂ„ butikken og mer. Han er ikke bare terapi, men rehabilitering. 

Jeg har derfor opprettet en spleis for min unge sĂžster, da jeg vet hvor mye Argon betyr for henne, og hvor mye hun har stĂ„tt pĂ„ for at han skal ha det bra. Anne har ikke hatt det sĂ„ lett de siste Ă„rene, sĂ„ etter Ă„ ha sett forandringen hun hadde etter vi hentet 8 uker gamle Argon pĂ„ JĂŠren for 2Ă„r siden, synes jeg absolutt at hun fortjener en pause og litt hjelp. 

Jeg hÄper derfor at dere vil hjelpe meg med Ä samle inn i hvertfall nok til Ä dekke de utestÄende utgifter, og gjerne litt ekstra slik at hun kan fÄ dekket litt av alt hun har lagt ut selv, og lÄnt for Ä klare dette. Dokumentasjon pÄ alle regninger ol kan fremvises ved behov. Del gjerne:sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart: og ikke nÞl med Ä spÞr om dere lurer pÄ noe:blush:

FĂžrste pakke med medisin er nĂ„ kjĂžpt inn takket vĂŠre giverene som har donert direkte pĂ„ vipps:sparkling_heart: Prisen er 1190 kr per pakke. Pakken inneholder 30 tabletter, og Argon skal ha 1 daglig i 4-6 mĂ„neder. Det er derfor langt igjen til mĂ„let, og vi hĂ„per dere vil hjelpe med deling og noen kroner om du har:sparkling_heart: om det er 5 eller 500 sĂ„ hjelper hver eneste krone:heart: 





Argon og matmor trenger hjelp, forsikringen er makset ut😱

4 305 kroner innsamlet

21 givere, 
Avsluttet 31.10.2019
17% av 25 000 kr
Anne Martine Wiik sitt profilbilde
Verifisert
Anne Martine Wiik mottar pengene
Bettine Wiik sitt profilbilde
Verifisert
Bettine Wiik
stÄr bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet pÄ telefonen din og last bildet opp pÄ Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem Ă„ gi.
Bettine Wiik er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene gÄr til angitt formÄl. Mistanke om brudd pÄ vÄre vilkÄr? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser pĂ„ 🙌

Tenker du pÄ Ä lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier pÄ

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nÄ bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett pÄ mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett pÄ eget ansvar

×