S. Møller Storband: Mahers historie - Plateinnspilling
Hvem er vi?
S. Møller Storband er stiftet i 1974, og hører til ved det legendariske Musikerlåfte ved Studentersamfundet i Trondheim. Vi har et svært variert repertoar, og spiller både swing, pop, rock, visemusikk og moderne jazz. Bandet består av profesjonelle- og hobby-musikere som alle er studenter ved NTNU.

Kort presentasjon av prosjektet
S. Møller Storband ønsker å få spilt inn bestillingsverket «Mahers Historie» som vi fikk skrevet av Daniel Herskedal i 2014. Verket handler om Maher Mahmoud, en syrisk musiker som måtte flykte til Danmark etter at borgerkrigen i Syria brøt ut. Verket er en skildring av Maher sin reise, og har inspirasjon fra tradisjonell arabisk musikk, samtidig som Herskedal sitt unike komposisjonsuttrykk er sterkt tilstedeværende. Både Herskedal og Mahmoud er deltakende i innspillingen på henholdsvis tuba/basstrompet, og det arabiske luttinstrumentet oud. Bla lenger ned for en utvidet prosjektbeskrivelse.

Hva går pengene til?
Dette prosjektet har en veldig høy prislapp og vi vil selvfølgelig at resultatet skal bli så bra som overhodet mulig! Spleiser du med oss kan vi få leid inn produsent, trykket vinyl, få flere dager i studio, arrangere konsert ++. Alle monner drar og vi setter utrolig stor pris på alle donasjoner, store som små.

Lengre prosjektbeskrivelse
S. Møller Storband forente våren 2014 krefter med tubaist og komponist Daniel Herskedal som på oppdrag fra oss skrev et bestillingsverk for storbandet, seg selv og den syriske artisten Maher Mahmoud. Bestillingsverket ble for første gang fremført 20. mai 2014, på Dokkhuset Scene i Trondheim. Grunnet økonomiske forhold ble det kun fremført én gang siden, under UKA 15 i Trondheim. Både Daniel Herskedal og storbandet har siden hatt lyst til å realisere drømmen om å få verket innspilt på plate for å foreviggjøre dette prosjektet.
Tematikken er ikke mindre aktuell nå enn den var for fem år siden, og samfunnsoppdraget verket symboliserer vil også være verdifullt for fremtiden. Vi ønsker våren 2020 å spille inn musikken for å gjøre det tilgjengelig for publikum, og for å synliggjøre den pågående uroen i Syria og andre steder i Midtøsten.
Verket består av ni satser, eller låter, som skildrer Maher Mahmoud sin reise fra borgerkrigen i Syria til Danmark hvor han fikk asyl i 2013. Det har en spilletid på ca. en time. Verket vektlegger tradisjonelle arabiske og syriske musikkuttrykk, musikktradisjon og komposisjonstaktikker, samtidig som Herskedal sin unike komposisjonsstemme er svært fremtredende. Det har så vidt vi er kjent med aldri før vært skrevet et verk til storband, tuba og oud, så å si at det er en nyskapende komposisjon ville vært å underdrive. Det er en utvidelse ikke bare av sjangeren den befinner seg innenfor, men også en utvidelse av storbandtradisjonen som sådan.
Etter urfremførelsen i 2014 og fremføringen i 2015 under UKA 15, har vi til stadighet fått høre at det er et for godt prosjekt til å la ligge etter kun to fremføringer. Det har vært et kostbart prosjekt, som grunnet våre økonomiske rammer ikke lar seg gjennomføre uten økonomisk støtte utenfra.
Utover ønsket om å gjøre det tilgjengelig for publikum, har prosjektet viktig tematikk som til stadighet blir mindre og mindre omtalt av media, i tillegg til at det har vært en storsatsning fra vår side som det allerede er lagt ned vesentlig arbeid i.
Det er utrolig stort for et storband som hovedsakelig består av studenter å få lov å levere et så godt produkt som dette. Det er som nevnt allerede lagt ned mange timers arbeid i dette prosjektet, samt at bandets musikalske kvalitet stadig vokser.
Vi har full innsikt i at musikalske nivåer i storband som oss er en ferskvare. Likevel er det ingen andre storband i Norge som har muligheten til å ta på seg et slikt prosjekt, ettersom de økonomiske omstendighetene blir enda vanskeligere om det skulle vært 22 profesjonelle musikere involvert istedenfor to. Vi tør å hevde at vi er et av de beste frivillig baserte storbandene i Norge.