Prosjektbilde for Dokumentarfilm om gruvedeponi i Repparfjorden

Nyeste oppdatering

«Tusen takk for støtten! »

Dokumentarfilm om gruvedeponi i Repparfjorden

Vi samler inn penger til en samfunnskritisk dokumentarfilm om Repparfjorden og konsekvensene ved deponi av gruveslam.



Dette er en semesterproduksjon for 2. års studenter på TV-skolen v/Høgskolen i Innlandet, med emnelærer Erling Borgen. Vi er i gang med en dokumentarfilm om konsekvensene ved utvidelsen av gruven i Kvalsund kommune og hva deponeringen i Repparfjorden vil medføre for kultur, natur og lokalsamfunn.

Ettersom dette er en studentproduksjon har vi begrenset med økonomiske midler, men for å oppnå ønsket resultat for vår film er vi også avhengig av å reise på opptak til Finnmark. Vi har ikke noe budsjett som dekker reisekostnader tur-retur Finnmark, og derfor spør vi deg om du vil være med å sponse prosjektet vårt!


OM PROSJEKTET

Nussir AS har fått godkjenning for gruvedrift til utvinning av kobber i Repparfjorden. Staten har gitt tillatelse til utvidning av gruven og deponering av gruveavfall i Kvalsund kommune. Driftskonsesjonen er godkjent, og virksomheten er klar for å hente ut kobberet. Nussir AS planlegger å sette i gang gruvedriften i løpet av 2020.

Å drive gruvevirksomhet i Repparfjorden kan medføre en blomstring for næringsvirksomheten i Kvalsund og regionen. Dette kan potensielt sett redde en fraflytningstruet bygd. Men hvilke konsekvenser fører gruvevirksomhet med seg?

Miljøforkjemperne og urbefolkningen er tydelige i sin reaksjon, og mener dette bør stanses. Ved å gjennomføre dette kan det gå på bekostning av menneskene som bor og lever av landskapet rundt gruven, men tiden er i ferd med å renne ut rundt denne nasjonale debatten, da Nussir AS er klar for å påbegynne gruvedriften allerede på nyåret.

Vi ønsker å lage en dokumentarfilm skal gi ny kunnskap om hva som er i ferd med å skje i Kvalsund og hva konsekvensene av dette kan bli.


Dette er oss: 

Regissør- Jakob Hardeberg Svensen

Jakob studerer 2. året med bachelor i TV-regi på TV-skolen i Lillehammer.  Skoleåret 2017/18 gikk han på European Film College (EFC) i Danmark, der han hadde tre fordypningskurs innen regi (Directing/Advanced Directing), samt innen cinematography. Der hadde han også regi på avgangsfilmen ”Games we play” som har høstet nominasjoneri flere land, deriblant beste regi, foto og jury selection. Sommeren 2018 reiste han til USA og jobbet som Kameraassistent på en spillefilm som fortsatt blir klippet. Han har også vært delaktig i flere prosjekter hos ITV Studios, som bl.a ”Nattpatruljen” og ”Norske helter”.


Produsent - Rose Mortensen Bjartveit

Rose tar bachelor i TV-ledelse ved TV-skolen. Hun har tidligere tatt årsstudium i prosjektledelse ved Høyskolen Kristiania, samt et halvår med dokumentarfilm ved Johan Borups Højskole i København. Ved siden av studiene er Rose festivalsjef for Våryrfestivalen 2020 i Lillehammer, og har lang erfaring med frivillig organisasjonsarbeid. Våren 2019 var hun redaksjonsassistent i Gullrutens fagpris, og sommeren 2019 jurymedlem i Gullsnutten.



Foto - Fredrik Holst

Fredrik står bak idéen om dokumentarfilmen og er prosjektets fotograf. Han har bodd 13 år i Hammerfest og tilbrakt hver sommer i Finnmark i 26 år. Han har tidligere jobbet frilans med å filme arrangementer rundt i Finnmark, samt jobbet som fotograf i iFinnmark. Fredrik er 2. årsstudent på bachelor i enkamera teknikk, med spesialisering i foto  v/Høgskolen innlandet.




Klipp/Lyd - Ruben Skatvedt Nielsen

Ruben studerer på andre året v/Høgskolen i innlandet. Han tar bachelor i enkamera teknikk, med spesialisering i klipp. Tidligere har han studert journalistikk ved Nord Universitet i Bodø. Ruben har også jobbet for produskjonsselskapet NovemberFilm med serien “Kompani Spitspergen”, som skildrer arbeidsmiljøet i en kullgruve på Svalbard.




Opptak vil skje i perioden 13.01.2020 til 05.02.2020. Vi planlegger å filme i Hammerfest, Kvalsund, Alta, Karasjokk, Kautokeino, Oslo og Bergen. 

Denne filmen er vårt arbeidskrav for å bestå 4. semester i vår bachelorgrad på TV-skolen, og dette er derfor en garanti for at prosjektet blir gjennomført. Oppgaven vår er å lage en sammfunnskritisk dokumentar, og dette er en sak vi engasjerer oss veldig for, så filmen vil uansett bli produsert, men for å oppnå ønsket kvalitet er vi avhengig av å komme oss til Finnmark, og er derfor avhengig av hjelp. 

Vi håper dere vil hjelpe oss med å gjennomføre dette prosjektet og gi støtte til produksjonskostnadene våre! Å produsere filmen gir ingen økonomisk profitt, men alle bidragsytere vil bli kreditert i filmens rulletekst. 

NB! Husk å skrive navnet ditt om du ønsker kreditering i rulleteksten. Beløpet du vil gi er valgfritt. 



Kontaktinformasjon:

Jakob Hardeberg Svensen (regi), +47 465 40 448/jakobsvensen700@gmail.com

Rose Mortensen Bjartveit (produsent), +47 971 91 087/rose.bjartveit@getmail.no

Fredrik Holst (foto), +47 941 88 490/fk_ht@hotmail.com

Dokumentarfilm om gruvedeponi i Repparfjorden

20 000 kroner innsamlet

72 givere
Avsluttet 17.01.2020
100% av 20 000 kr
Rose Mortensen Bjartveit sitt profilbilde
Verifisert
Rose Mortensen Bjartveit
står bak spleisen
Jakob Hardeberg Svensen sitt profilbilde
Verifisert
Jakob Hardeberg Svensen mottar pengene
Avsluttet

Siste aktivitet

  1. 2 ga anonymt
  2. Jan- Egil Olsen
  3. 2 ga anonymt
Del innsamlingen
Facebook
X
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Rose Mortensen Bjartveit er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×