LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Rent vann fra Askøy til Afrika

Rent vann fra Askøy til Afrika

Pengene som samles inn går til rent vann i Afrika gjennom Kirkens Nødhjelps program for rent vann og sanitærforhold.

I de siste årene har kommunen sendt ut mange kokevarsler til innbyggerne på Askøy. Sommeren 2019 var det et stort utbrudd av campylobacter som førte til 2 dødsfall og flere tusen sykdomstilfeller som følge av urent vann på Askøy. 


Kommunen informerer nå at det er mulig å søke økonomisk kompensasjon som følge av konevarslene, totalt er det mulig å få 400kr i kompensasjon. 


Vi bor i et av verdens beste land, og rent vann blir tatt som en selvfølge. Slik er det dessverre ikke for alle mennesker selv om rent vann er definert som et av FNs bærekraftsmål, nr 6. 


Vi oppfordrer derfor alle som har anledning til å avse de 400kr eller litt av beløpet som er mulig å få i kompensasjon, til Kirkens Nødhjelp og deres arbeid for rent vann og sanitærforhold i Afrika. 


Les mer om arbeidet som drives her:



RENT OG TRYGT DRIKKEVANN


Kirkens Nødhjelp arbeider med vann, sanitær og hygiene (WASH) i langsiktige utviklingsprosjekter og akutte katastrofesituasjoner over hele verden. Målet er å sikre menneskers tilgang til rent vann, trygge sanitærforhold og å legge til rette for god hygienepraksis i fattige og marginaliserte lokalsamfunn.


Tilgang til trygt vann, tilstrekkelige sanitærforhold, gode hygienerutiner og å leve under "rene" forhold er fundamentale forutsetninger for menneskers helse og sosiale og økonomiske utvikling. Mangelen på slike forhold utsetter mennekser, spesielt barn og mennesker med svekkede immunsystemer, for overførbare sykdommer som diarré og tyfoidfeber. Dette er ofte et spørsmål om liv eller død. I dag forårsaker uhygiene forhold 1.8 millioner barns dødsfall på grunn av diarré og andre vannrelaterte sykdommer.


I 2018 HAR 1.5 MILLIONER MENNESKER FÅTT TILGANG TIL RENT VANN, GJENNOM VÅRE ARBEIDER MED VANN, SANITÆR OG HYGIENE PROGRAMMER. Kilde: www.kirkensnodhjelp.no

Rent vann fra Askøy til Afrika

450 kroner innsamlet

2 givere
Avsluttet 29.02.2020
0% av 100 000 kr
Nils-Eivind Holmedal sitt profilbilde
Ikke-verifisert
Nils-Eivind Holmedal
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Nils-Eivind Holmedal er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×