LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Viksemarkas Venner bygger ut med ny sykepaddock, lama- og geiteinnhegning

Viksemarkas Venner bygger ut med ny sykepaddock, lama- og geiteinnhegning

Alt av materialer til prosjektet, som gjerdestolper, netting, strømtrå, reisverk og kledning til leskur, tak, drenering, grus, opplegg for lys, spiker, skruer og mye mer.

Vi har for første gang tatt imot lamaer, og ønsker Penny og Kuzco velkommen til gården. De er to lamasøsken som kom til oss sommeren 2019, og da vi fikk tilbud om å ta over to lamaer som trengte nytt hjem, var vi ikke i tvil! Vi har mye skogsbeiter her ute som trengte noen gode "beitepussere", så da kjørte vi ut for å hente dem. Vi har også tatt i mot tre geiter som nå bor hos oss, en mor og hennes to døtre, født i år og i fjor. 


Vi har fått avslag om å ha lamaene gående sammen med sauene på beitet her og vi har da måtte hentet dem tilbake fra beitet. Nå står de inne på låven om natta og ute på dagen, men vi har pr. dags dato ikke gode nok fasiliteter for dem og derfor må vi utvide raskt! Vi ønsker å strebe etter at alle dyrene skal leve et så naturlig liv som mulig, ved at de selv bestemme når de vil være ute, inne, spise, drikke, sove eller leke. 


Vi skal gjerde inn den gamle ridebanen og de gamle luftegårdene på gården slik at lamaene og geitene kan bo der sammen. I tillegg må vi å bygge et leskur for dem hvor de kan sove og stå i ly for vær og vind, noe det er mye av her på vestlandet. Om det blir mulighet for det ønsker vi å bygge leskuret så stort at det også kan romme hester som trenger ekstra oppfølging og ro fra resten av flokken, ved skade og sykdom. 


Av spleisen skal det betales gjerdestolper, netting, strømtrå, reisverk og kledning til leskur, tak, drenering, grus, opplegg for lys, spiker, skruer og mye mer. Mesteparten av arbeidet gjøres på dugnad av våre frivillige og støttespillere, og det vi ikke kan utføre selv må det leies inn fagfolk til. Alle inntenktene går uavkortet til dyrene.


Bakgrunnen til foreningen: Viksemarkas Venner har sitt utspring fra Viksemarka Hestegård, som er et omsorgssenter for hester og andre dyr. Foreningen Viksemarkas Venner ble opprettet 2. desember 2009. Målet vårt er å støtte Viksemarka Hestegård som er en av ytterst få steder i Norge som virkelig gjør, og gjennom mange år har gjort en forskjell for mange av disse hestene og dyrene. Gården har tatt tak i bruk-og-kast mentaliteten av hest og andre dyr og gjort noe for å skape endring.

Foreningen og gården har gjennom flere år tatt imot;

  • Saker fra Mattilsynet
  • Hester med adferdsproblemer
  • Dyr som har opplevd omsorgsvikt
  • Pensjonerte hester

Noen av disse dyrene får av forskjellige grunner bli på gården resten av livet. Andre kan etter hvert adopteres vekk til gode, trygge hjem.

I tillegg ønsker vi å være med på forebyggende, holdningsskapende arbeid for å øke folks kunnskap og respekt for hesten som et individ med følelser og behov.

Les mer om oss på: http://viksemarkasvenner.no/


Tusen takk for alle bidrag som kommer inn! 

Viksemarkas Venner bygger ut med ny sykepaddock, lama- og geiteinnhegning

15 650 kroner innsamlet

58 givere
Avsluttet 02.03.2020
26% av 60 000 kr
VIKSEMARKAS VENNER mottar pengene
Elina Jøsang Nilsen sitt profilbilde
Verifisert
Elina Jøsang Nilsen
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Elina Jøsang Nilsen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×