LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.

Fra A til Å – dette kan du spleise på!

Lyst til å teste ut folkefinansiering, men usikker på hva du kan opprette en spleis på? Her har du mange gode idéer i en liste fra A til Å.

Ligger alt til rette for å starte en rideskole, men stallen er tom? Start en spleis for å få råd til rideskolehesten!

Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan samle inn penger til. La oss vise deg ved å gå gjennom alfabetet!

A  – Akebrett til vinteren

Trenger barnehagen nye leker til vinteren? Gå sammen og spleis på nye akebrett! Hent inspirasjon til en spleis som sprer glede for både store og små fra Trevatn barnehage. De startet en spleis på et nokså poetisk vis for å samle inn penger til nye leker i barnehagen.

B – Bunad

Drømmer du om bunad til neste 17. mai? Start en spleis, da, vel! Hent inspirasjon fra Zane, som startet en innsamling til «Norge første folkefinansierte bunad».

C  –  Cup

Nei, vi snakker ikke om finansiering av BH-er, men heller å gjøre som Henninsvær IL! De opprettet en spleis for å få laget «Jenter 16» til Norway Cup 2017! Få med foreldre, venner og andre kjente og spleis på barnas drømmecup.

D – Danselokale

Er du eller noen du kjenner glad i å danse, men mangler et skikkelig lokale? Del din historie og få hjelp av andre. Eller trenger dere kanskje hjelp til å få gjennomført et danseshow? Bli inspirert av kompaniet Showcase fra Røyken.

E  –  EM

En spleis kan få dere langt, kanskje helt til EM? En gjeng jenter fra Fredrikstad og Sarpsborg skal til europamesterskapet i drill, og har opprettet en spleis som vil hjelpe de på veien.

F  –  Fotballutstyr

Spleis er perfekt for et lag som mangler utstyr som for eksempel fotballer, drakter, drikkeflasker eller annet. Tangmoen fikk inn over 20 000 kr da de opprettet en spleis for ny kunstgressbane.

G  –  Gressklipper

Har gresset i bakgården vokst seg litt for langt, eller har gressbanen i nabolaget vokst seg vill? Få med deg nabolaget eller borettslaget og spleis på gressklipper, slik som denne gjengen har gjort.

H  –  Hockey

Ivrig hockeyfan? Uansett hva som er din sport, er det å opprette en Spleis en fin måte å vise laget ditt at du bryr deg og hjelpe de på veien mot seier. Slik gikk det da Stjernen Hockey startet en spleis for å få «folkets spiller» på laget.

I  –  Idrettsarena

Klarer du å engasjere hele kommunen til å bli med? Les om hvordan Volda fikk inn over 12 000 kr til sin treningspark!

J  –  Jentetur

Noen i gjengen som fortjener en ekstra oppmerksomhet eller hva med en jentetur for veldedighet? Jentene fra Team Wanderlost kjørte til Mongolia for Cool Earth og Flyktninghjelpen.

K  –  Klubbhus

Har du en klubb? Enten dere trenger et nytt klubbhus, eller ønsker å pusse opp det gamle, en spleis kan være en god måte å få inn midlene dere trenger på. Slik gikk Åslia Skilag frem da de opprettet spleis for nytt klubbhus.

L –   Lavvo

Da barna i Sando Barnehage ønsket seg lavvo gikk foreldregruppa sammen og startet en spleis.

M  –  Musikkinstrumenter

Gitar, trommer, trompet, triangel? Uansett om du er enkeltperson, et band eller et korps — en spleis kan hjelpe deg til å få tak i musikkinstrumentene du trenger. Hvem vet, kanskje en spleis kan være starten på karrieren til Norges neste rockeband? Hent inspirasjon fra Stokmarknes skolekors som startet Spleisen kronerulling for musikkintrumenter.

N  –  Nabofest

Hvis én person skal holde fest alene kan det bli kostbart. Hvis hele nabolaget spleiser blir det mye rimeligere for alle. Rustad IL samlet inn over 19 000 kroner til sin 50-årsfest.

O  –  Oppussing av…

Bilen, kjøkkenet, terrassen, det er mye som noen ganger trenger et lite ansiktsløft. En spleis kan bidra til at man kommer i gang med jobben. Er det et kulturminne i lokalmiljøet som trenger oppussing? Gjør som denne gjengen, som har startet en spleis for å få satt i stand en gammel sjøbu.

P  –  Plantekasser

Plantekasser i bakgårder, hager og åpne plasser i nabolaget er i vinden. Start en spleis for å samle inn penger til en drømmehage slik Botjenesten i Tanabru i Tana har gjort.

Q  –  Quiz-party

Ta med studiegruppa, vinklubben eller vennegjengen på quiz og spleis på premie, snacks og god drikke. Eller arranger en folkefest slik LO i Fredrikstad gjorde.

R  –  Rideskolehest

Kanskje alt ligger til rette for å starte en rideskole for små hesteentusiaster? Bortsett fra ett problem: Stallen er tom! Start en spleis for å samle inn det dere trenger for å få rideskolehesten på plass, slik som Askim Rideklubb gjorde.

S  –  Startup-bedrift

Er du en gründer med en idé liggende klar? Spleis kan være en fin måte å få den startkapitalen du mangler, eller kanskje midler til markedsføring? Den nyetablerte bedriften CyClaw AS har opprettet en spleis for å lage reklamefilm for sitt nye produkt.

T  –  Trampoline

En trampoline gjør seg godt i nabolaget. Hvorfor skal alle ha hver sin, når man kan ha én felles? Med spleis kan naboene enkelt bidra med det de ønsker.

U  –  Utdrikningslag

Skal du planlegge et utdrikningslag? La alle komme med et bidrag og overrask med tidenes fest! Eller hva med å spleise på selve bryllupet? Få Caroline og Snorre gift er en fin Spleis på en stor begivenhet.

V  –  Vaffeljern

Ingen liker brente vafler. Da vaffeljernet i kiosken til Viosen stadion ble ødelagt, opprettet de en spleis for å få inn penger til nytt.

W  –  Wi-Fi

Sliter ungdomsklubben, barneskolen eller kanskje nabolaget med tregt internett? Start en spleis, oppgrader nettet og surf i vei! Da Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø skulle innrede sitt nye hjelpesenter, trengte de blant annet wi-fi, og opprettet like gjerne en spleis.

X  –  X-box til ungdomsklubben

Eller kanskje noe annet klubben trenger. Kanskje dere også trenger hjelp for å i det hele tatt få klubben opp å stå? Kråkerøy Ungdomsklubb og Skeiv Ungdom Østfold har startet en spleis for å skape et supplerende tilbud til unge i Fredrikstad.

Y  –  Yogasenter til lokalmiljøet

Yoga er godt for både kropp og sjel. Studier viser at svømming, gange, yoga og styrketrening har positive effekter for MS-syke, og Rogaland MS forening har startet en spleis for å få inn midler til å fortsette prosjektet #treningsglede.

Z  –  Zoologisk museumstur for klassen

Å dra på klasseturer kan ofte være dyrt. Ved å starte en spleis kan både foreldre, venner og bekjente bli med å støtte årets klassetur. En klasse fra teknologi- og forskerlinja på Horten Videregående skole har startet en spleis for å komme seg på klassetur til Genève!

Æ  –  Æresgave

Gå sammen og spleis på æresgave til for eksempel en lærer, trener eller en god venn. Victoria har startet en litt annerledes æresgave, nemmelig en «sikkelig fin bursdagsgave» en innsamling for å hjelpe de som trenger det mest.

Ø  –  Øvingslokale

Noen trenger øvingslokale, mens andre trenger penger for å drive øvingslokalet.

Å  –  Åpning av butikk eller restaurant

Drømmer du om å åpne din helt egen butikk? Eller restaurant? Skriv en fengende historie, få med lokalsamfunnet på laget og spleis på kapitalen du mangler. Foreningen Bare hyggelig ønsker seg et lokale til en samfunnskafé, og har startet en spleis for å få det til å skje.

Spleis kan altså brukes til å samle inn penger til det aller meste. Hypp på å sette i gang?

Få store ting til å skje med folkefinansiering og Spleis

To som jubler med lyspære over hodet

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×